Nyheter

Därför är kartan korrekt

Bahnhof har sitt huvudkontor i Sverige, men är ett internationellt bolag. Många av våra anställda är till exempel ukrainare. Vi är därför inte neutrala när det kommer till Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

Ryssland har angripit i princip alla sina grannar; Bulgarien, Rumänien, Tjeckoslovakien, Polen, Estland, Lettland, Litauen… och Finland.

Med kartan över förkrigs-Finland vill vi visa hur historien hade kunnat se ut om Ryssland inte försökt utöka sitt territorium med vapenmakt, en rätt inget land har – speciellt inte ett land som försöker vara en del av ett internationellt sammanhang.

Bahnhof står för rättvisa, frihet från förtryck och individens rätt till ett digitalt privatliv. Det är våra kärnvärden, värden som går utmärkt att översätta även till politik.

Ryssland slåss inte bara med kanoner. De försöker också flytta gränser online. De blockerar delar av internet, försöker hindra informationsflöden, förbjuder ord och censurerar nyheter. Men ett fritt internet vet inga gränser – och det gör Putin livrädd. Fri information får diktaturer på fall.

Fler nyheter

Det här är Bahnhof

Bahnhof är en av Sveriges äldsta, och numera en av landets största, internetoperatörer. Bolaget grundades 1994 med en mycket tydlig filosofi: Bahnhof ska bygga på

Läs mer