Uutiset

Bahnhof perustaa Echo Helsinki -radioaseman – Propagandavapaa radio venäläisille, sotaa vastaan

Laajakaistaoperaattori Bahnhof aloittaa nyt aivan uuden, venäjänkielisen radioaseman. Radioaseman tukikohta on Helsingissä ja antenni on suunnattu Moskovaan. Echo Helsinki tulee lähettämään tällä viikolla kolme tunninmittaista lähetystä. Aiheena tulee olemaan Ukrainan sota suomalaisesta perspektiivistä. Jon Karlung, Bahnhofin toimitusjohtaja:

– Echo Helsinki tulee kaikumaan Karjalasta Kamtšatkan niemimaalle. Putinin hallinto yrittää katkaista venäläisten pääsyä Internettiin ja tämän vuoksi käännymme vanhemman tekniikan puoleen. Radioaallot ovat käytännössä mahdottomia estää. Venäläisten on nyt mahdollisuus tietää totuus heidän diktaattorinsa vastenmielisestä hyökkäyssodasta.

Toimitus koostuu kokeneista toimittajista ja podcast-tuottajista; tavoitteena on tarjota kaikille venäläisille vaihtoehtoisia ääniä Kremlin propagandaa vastaan. Eiva Airaksinen, toimittaja: 

– Kohdistamme ohjelman myös kaikille suomensukuisille Karjalassa, jotka haluavat oppia lisää omasta perinnöstään, mutta joidenka on vaikeaa ymmärtää suomea. Uskomme, että he tulevat arvostamaan meidän suomalaista näkökulmaa.

Ensilähetys tullaan julkaisemaan tänä keskiviikkona sekä Telegramissa että osoitteessa www.echohelsinki.fi ja se lähetetään lyhytaaltoradiona Venäjällä päivää myöhemmin.

Jo sodan syttyessä helmikuussa 2022, Bahnhof lanseerasi Ruotsissa toimivan Echo Sthlm -radioaseman – menestys, jolla on tuhansia kuuntelijoita. Echo Helsinki tulee olemaan laajennus tälle konseptille. Asemat vahvistavat yhdessä vapaiden äänien verkostoja ja rakentavat yhteneväistä rintamaa, taistetelussa totuudenmukaisen venäjänkielisen journalismin puolesta. 

Taustaa

Bahnhof on laajakaistaoperaattori, joka on kamppaillut vapaan kommunikaation, sananvapauden sekä demokraattisten periaatteiden puolesta aina vuodesta 1994 asti. Vastustamme massavalvontaa sekä sensuuria.

2000-luvun alusta lähtien meillä on ollut toimisto Kiovassa yhdessä fantastisten IT-kehittäjien kanssa. Venäjän vastenmielinen hyökkäyssota on pysäyttänyt kaiken paikalleen. Ukrainalaiset kärsivät ja miljoonat ovat joutuneet  jättämään kotimaansa. Olemme evakuoineet useita työntekijöitämme, mutta sota Ukrainassa jatkuu edelleen.

Haluamme tukea Ukrainaa kaikin mahdollisin tavoin. Yksi tapa on antaa venäläisille mahdollisuus muodostaa oma mielipide Putinista ja hänen hallinnostaan, joka pohjautuu objektiiviseen totuuteen. Tämän vuoksi perustimme Echo Helsinki -radioaseman.

Lue lisää, ja kuuntele tuleva ensilähetys osoitteessa www.echohelsinki.fi!

Lisätietoa Bahnhofista löydät vierailemalla osoitteessa www.bahnhof.fi.

Median yhteyshenkilö: Markus Eriksson, viestijä, Bahnhof.
markus.eriksson@bahnhof.net
+46 72-055 0011

Lisää uutisia

Account Manager – Helsinki

Bahnhofista Bahnhof on vuonna 1994 perustettu internet- ja teleoperaattori, joka tarjoaa nopeita, turvallisia ja edullisia internet-palveluita yksityis- ja yritysasiakkaille ympäri Pohjois-Euroopan. Olemme vahvasti sitoutuneita teknologiaan

Lue lisää

Tämä on Bahnhof

Bahnhof on yksi Ruotsin vanhimmista ja nykyään yksi maan suurimmista Internet-palveluntarjoajista. Yhtiö perustettiin vuonna 1994 hyvin selkeällä filosofialla: Bahnhof tulee rakentumaan vapaalle kommunikaatiolle irrallaan valtion

Lue lisää

Kyllä, kartta on tarkoituksenmukainen

Bahnhof on kansainvälinen yritys mutta pääkonttorimme sijaitsee Ruotsissa. Monet työntekijöistämme ovat esimerkiksi ukrainalaisia ja tämän vuoksi emme ole puolueettomia, kun kyse on Venäjän hyökkässodasta Ukrainaa

Lue lisää

Bahnhof – vihdoinkin Suomessa!

Bahnhofin eri nopeuksien laajakaistapalveluita voi ostaa 31. tammikuuta alkaen niin yksityis- kuin yritysasiakkaat. Bahnhof pyrkii erottumaan muista toimijoista panostamalla tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan sekä teknologisesti parhaisiin

Lue lisää